Skip to content

I have to criticize you; the way you’re dressed today doesn’t suit you at all

LSFbyAnita 075

Ekola, še en outfit iz pred kakšnega tedna in pol, ko je še bilo toplo (:  Heh, ko sem si tole oblekla, sem se zadovoljno gledala v ogledalo, ker se mi je zdelo, da sem super luškano napravljena. Pa grem do babice in je bila tam moja botrca. In me premeri od nog do glave ter reče: “Anita, vem da imaš ti svoj stil pa vse, ampak zdaj pa te moram pošimfat; to kak si pa zdaj oblečena pa ti čisto nič ne paše!” Sedela je na stolu, a me je gledala zviška, haha.

Hecno, a ne, kako si ljudje jemljemo pravico, da kritiziramo druge, čeprav s tem samo sejemo strup naokrog in nihče nima koristi od tega.

Sama težim k temu, da se držim pravila, če ti je nekaj všeč, povej, če ti ni, drži jezik za zobmi. No, seveda to ne velja pri tistih stvareh, ki te osebno zadevajo, npr., da ti ni všeč kako ravnajo kje s tabo, ali da maš zaradi malomarnega obnašanja drugih potem sam več dela, takrat je bolje, da poveš. Toda s svojim načinom oblačenja nam ponavadi nihče ne škodi.

Nekateri ljudje včasih rečejo “Ja, jaz sem pač direkten/direktna, jaz povem, kaj si mislim!” No, dobro, bodi, ampak vseeno lahko stvari poveš na bolj ljubeč način. In z zavedanjem, da neka stvar ni npr. grda sama po sebi, ampak je grda tebi. Lepota je v očeh opazovalca, prav tako pa tudi grdota.

Kaj pa vi? Spregovorite, kadar vam kaj ni všeč? Na kakšen način izrazite svoje mnenje?

* * *

An outfit from about two weeks ago, when it was still warm. Heh, when I dressed myself up that day I watched myself in the mirror and I thought I look super cute. And then I went to my grandma and there was my aunt. She looked at me from toes to head and said: “Anita, I know you have your own style and all, but now I have to criticize you; the way you’re dressed today doesn’t suit you at all!” She was sitting on the chair, but looking at me from the heights, haha. 

Funny, aint, how we people take the right to criticize, even though we just sow poison around and do no good with it.

I follow the rule “If you like it, tell it, if you don’t, keep your mouth shut” as much as I can. Okay, that doesn’t apply when someone acts bad towards you or makes you unnecessary work, then it’s best to speak. But usually no one hurts us with the way they’re dressed up. 

Some people say: “I speak directly, I tell what I think!” Okay, do so, but you can do it in more loving way. And with awareness, that there’s no thing ugly on its own, it’s just ugly to you. Beauty is in the eye of beholder and so is ugliness.

What about you? Do you speak your mind, when you don’t like something? How do you express your opinion?
LSFbyAnita 079

Zapestnica 3 Ptice | | DIY bracelet

LSFbyAnita 077
(Vintage srajca in krilo; H&M hlačne nogavice in čevlji; New Yorker torbica) (Vintage shirt and skirt; H&M tights and shoes; New Yorker bag)
LSFbyAnita 080  
In še en citat za konec: “Ne ozirajte se na to, kar pravijo kritiki; nobenemu še niso postavili kipa.” -Jean Sibelius

And a quote for the end: “Never pay any attention to what critics say…Remember, a statue has never been set up in honour of a critic!” –Jean Sibelius

Hvala ti za kavo!Hvala ti za kavo!
Published inUncategorized

21 Comments

 1. Vanch Vanch

  Ce je grdo je pac grdo. Vcasih se ne da lepo zapakirat. Ceni iskrena mnenja ker so vedno bolj redka.

  Ta hipster/zivim v baraki scena je cista katastrofa. Ne vem zakaj bi se trudl olepsat komplimente, ko se pa ljudje niti ne potrudjo pogledat v ogledalo preden gredo od doma! In ne vem zakaj bi morali biti tiho, medtem ko smo bombandirani s takimi outifit.

  • A ni čudovito, da obstaja raznolikost in da se jo lahko spoštuje? 😉

   Hvala, da si si vzela čas in prebrala objavo, ter delila svojo resnico, čeprav ti moj izgled ne ugaja (:

 2. meni si pa ful luškano oblečena! <3
  js sama se pa tud tega držim, če nimam nič lepzga za povedat sm raj tiho.. 🙂

 3. Ohh feel ya, pri meni je babi zmeraj polna neodobravljajočih komentarjev ki so mišljeni kot "konstruktivna" kritika 🙂 sem se že navadla da grejo skozi eno uho notri pa skozi drugo vn 🙂
  Men si bla ful lušno oblečena, vintage stvari so itaq top 🙂 xx

  • Saj, to je najboljša taktika! Pa babicam tak ne gre za zamerit, ker čeprav so lahko po eni strani zoprne, nam po drugi strani dajo ogromno ljubezni (:

   Hvala! <3

 4. Tale stil je vedno bolj uporabljen, odobravan, sprejet po vsem svetu. Meni je TOP! Sploh ker polovico dneva preživim na Tumblrju in navdušeno gledam take outfite po skoraj vseh blogih. 😀
  Se pa najdejo ljudje, ki o tem stilu nimajo prav nič lepega za povedat, ampak se ne obremenjujem, ta drugačnost mi je všeč – za druge mi je pa vseeno! :))

  Opinions are like buttholes. Everybody has one.

 5. haters gonna hate, potatoes gonna potate

  Jaz cenim mnenja iskrenih ljudi. Dveh še posebi.. moje mame in moje babi. Njima najbolj zaupam in če reče ena ali druga, da je grdo in da mi ne paše se preoblečem, ker imata skoraj vedno prav.

  Vsa ostala mnenja, ki jih dobim, četudi za njih ne vprašam pa… če jim je vešč ok če ne pa tudi ok. Se ne obremenjujem, ker ena in druga stran ne ve točno zakaj jim je vešč – lažno laskanje ali pa ne vedo točno zakaj jim ni všeč in ponavadi ne znajo utemeljit svojega mnenja – eni in drugi.

  Če se ustavim še pri komentarjih na blogih so mi najbolj zanimivi anonimneži, ki stojijo za svojim mnenjem, mar res? Pokaži svoj obraz, da vidimo iskrenost.

  Samo lajanje nič akcije. 🙂

  • Res je najboljše, da se ne obremenjujemo z mnenji. Itak več ali manj bolj govorijo o tistih, ki jih dajejo, kot pa o nas (:

   Se strinjam glede anonimnežev. Po moje jih je preveč strah, da bi jih ljudje sodili, tak kot oni nas.

 6. Ne glede na to kaj pravi tvoja botrica, men si super luškano zrihtana. Ja, ljudje si res jamljejo (vedno več) pravico za brezbrižno komentiranje…

  xx

 7. Ti imaš svoj stil, ki ga zelo dobro furaš in na tebi mi je všeč, na meni pa mi najbrž ne bi bil (:. In lahko se zgodi, da ga kdo ne mara, ampak ne jemlji si k srcu.
  Še huje je, ko te ljudje nasplošno žalijo (ne samo zaradi outfita, ampak tebe osebno) pa te sploh ne poznajo in ravno to se mi je zgodilo takoj ko sem začela blog. Zelo me je šokiralo, če sreča da sem imela če od prej trdnejšo kožo.
  Le tako naprej!

 8. Anita I feel you =) Jaz sem včasih tut tak navdušena nad tem kak se oblečem, potem pa pride sestra ki ima totalno drug okus od mene in mi čist pokvari mood, nakar tut meni moj outfit postane kar nekaj, ampak se pa še zaradi tega nikoli nisem preoblekla :3

  • Meni so ponavadi outfiti še naprej všeč, tudi ko me kdo skritizira, je pa res, da mi zna včasih pokvarit razpoloženje.

   Jah, če bi poslušali vse te normalne ljudi, ne bi bilo nobene barvitosti in originalnosti na svetu.

 9. Popolnoma se strinjam s tabo: če mi je kaj všeč, (z velikim veseljem) pohvalim, če mi ni, pa molčim. Kdo pa sem jaz, da bi solila pameti drugim??

  Mimogrede: meni si super luštna v tem outfitu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *