Podražitve so dobre za nas.

Published Categorized as Uncategorized

Že nekaj časa nisem ničesar napisala. Morda se mi ne dogaja nič dovolj zanimivega. Ali pa se mi ne da zapisat. Ali pa se mi dogajajo stvari, ki se dogajajo vsem in se mi o njih ne zdi vredno pisat, ker mislim, da je o njih bilo že dovolj zapisanega, ugotovljenega.

Kot npr. podražitve.
O katerih imam svojo malo teorijo:
Vlada si želi, da bi se ljudje vrnili k naravi. In seveda s podražitvami skrbi tudi za naše zdravje.
Pa poglejmo:
– o škodljivosti mleka, sploh homogeniziranega je bilo že dovolj napisanega. Sedaj bomo kupovali manj mleka, ga manj porabili, bili bolj zdravi.
– vsi vemo, da preveč maščob škodi našemu ožilju. Sedaj bomo varčno delali tudi z oljem, vase vnesli manj maščob, bili bolj zdravi. Seveda se izognite varčevanju z oljem pri cvrtju. Vaše telo si ne želi prežganega olja.
– moka, pekovski izdelki, testenine. Zmanjšali bomo vnos škodljive bele moke in uganite kaj… bili bolj zdravi
– meso. Kdo še dandanes sploh je meso ? 😀 Tudi mesojedci veste, da škodi [čeprav se radi upirate vsem razlagam in dokazom]. Od sedaj boste bolj zdravi.
– čokolada. Ne glede na to ali je podražitve kriva slaba letina kakava ali skrivni program za zdravo Slovenijo, se ne sekirajte. Itak je najboljša in najbolj zdrava čokolada tista z visoko vsebnostjo kakava, ki pa je gotovo ne pojeste toliko naenkrat, saj se okus dlje časa obdrži v ustih. Pa še za ožilje je dobra.
– naftni derivati. Skrajni čas, da naredite nekaj za svoje telo in tiste manjše razdalje prehodite peš. S tem poskrbite zase in za bolj čist zrak, s čimer ponovno poskrbite zase.
– elektrika. Vsi vemo za škodljiva elektromagnetna valovanja. Boste pa poskrbeli, da bodo luči, ko jih ne rabite ugašnjene, da ne bo mikrovela nenehno vključena cel teden, če jo rabite samo dvakrat ali trikrat tedensko, da ne bosta vključena radio in TV, ko boste na kavi s prijatelji…
– glede na to, da je Slovenija ena velika kmetija, pa vsi poznate koga s kmetov, ki vam lahko priskrbi sadje in zelenjavo za nižjo ceno, kot je v trgovini.


Kmalu bomo vsi še bolj zdravi in bolj vitalni, s čimer bomo postali tudi bolj ustvarjalni, dobili bomo nove ideje kako priti do denarja in se bomo manj pritoževali. Zaradi česar bomo ponovno bolj zdravi, saj nezadovoljstvo škodi našim celicam.

Seveda pa se tudi jaz jezim nad našim vrlim predsednikom vlade, ki še ni ugotovil, da cene ne smejo biti primerljive z evropskimi, dokler z njimi niso primerljive plače.

Zapis je moj poskus iskanja dobrega v slabem in ne zagovor dogajanja v deželi na “sončni” strani.

 

 

 

 

Ste dobili uvid, občutek olajšanja, ravno pravo informacijo ali kaj drugega ob branju te objave in mi želite plačati? To mi je všeč! 😉 Donirate lahko tukaj:

Doniraj preko Paypala ali s kartico: Paypal.Me

Doniraj s kartico preko Stripe: Doniraj v EUR €€€ | | Doniraj v USD $$$

Doniraj kriptovalute: Coinbase Commerce

Stvari & strani, ki so mi ljube in mislim, da bodo všeč tudi tebi:

Uporabljam partnerske povezave, kar pomeni, da če se prijaviš preko mojih povezav, da dobim majhno provizijo, brez dodatnih stroškov zate. Seveda priporočam samo stvari, s katerimi sem sama zadovoljna.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.