Umetniki/oblikovalci/podjetniki: Kaj narediti, ko je prodaja bolj slaba?

Published Categorized as 3 Ptice, Delo in denar

1. Napiši objavo, v kateri pokažeš svoje produkte in dodaj kakšen uporaben nasvet. Kot v objavi, ki jo bereš 😀

nahrbtnik na vrvico cvetlicen 3 Ptice (Large)

2. Veš, da imaš dobre stvari, da so ljudem všeč in včasih veliko prodaš. Ampak potem spet pride čas, ko ne gre najboljše, nobenega obvestila o prejetem plačilu v gmailu… Zapomni si, nisi edin/a! Niti lokalni diler ne proda vsak mesec enake količine trave. Vsem nam se dogaja. Nič ni narobe s tabo.

moder nahrbtnik na vrvico 3 Ptice majhen nahrbtnik (1) (Large)

3. Goji dobre občutke. Vem, da je to včasih težko, ko potrebuješ denar, a se ne prikaže. Obnašaj se, kot da si sam svoj najboljši prijatelj / super podpirajoč poslovni trener. Potrepljaj se po ramenu za vsako najmanjšo stvar, ki jo spraviš v svet. Objava na instagramu/facebooku, delitev izdelka iz Etsy-ja na pinterest? To mi deli, ful ti dobro gre, woohoo! Sebi in svojemu delu povečuješ vidljivost. To ni zapravljanje časa na socialnih omrežjih. To je pravo delo!

3 Ptice leaves drawstring backapc

4. Meditacija. Moj najljubši nasvet za vse vrste problemov. Po njej se dobro počutiš in ko se dobro počutiš, ponavadi želiš kaj naredit. Če primerjam moje počasne mesece prej in zdaj, ko redno meditiram, je razlika očitna. Včasih sem popila veliko kave, pokadila veliko cigaret, se pri vsaki stvari počutila, kot da bi morala delat nekaj drugega, na koncu pa nisem naredila skoraj nič. Sedaj nekaj naredim, se malo promoviram, preberem kakšno knjigo (zraven se dobro počutim, in ne, kot da bi morala ta čas delat), malo planiram itd.

crn nahrbtnik z rozicami 3 Ptice (Large)

5. Naredi nekaj novega, zaboga. Saj veš, kako se včasih počutiš, ko imaš veliko naročil ves čas: “Kaj bi se lahko zdaj vse skupaj malo upočasnilo, jaz bi rada uresničila nekaj novih idej…” Uresniči jih zdaj.

6. Zavedaj se, da bo denar spet prišel. Haha, včasih imam mesec, ko prodajam in prodajam. In potem pride pet dni, ko ni nobenega naročila in grejo naenkrat moje misli v to smer: “Bom še sploh kdaj dobila kakšno naročilo? Kaj, če so se moje stvari porazgubile na internetu in jih noben iskalnik ne bo več našel? Mogoče imajo prav, morala bi si poiskati pravo službo.” Ampak slej ko prej pride novo naročilo. Ne skrbi, verjemi.

3 Ptice backpack drawstring blue violet flower of life (2)

7. Smej se. Zrahljaj pritisk. Reci jebeš. Elizabeth Gilbert govori tukaj o shit sendvičih (12:35). Nestalen dohodek, včasih slabši meseci… No, to je ta drekasti sendvič, ki ga moraš vsake toliko pojest, če hočeš bit sam svoj šef. Pojej ga in se premakni naprej.

crn nahrbtnik 3 Ptice nor art print (Large)

P.S.: Če imaš prijatelja/ico, ki fura svoj mali kreativni posel, mu pošlji tole objavo (ker se mi kreativci včasih počutimo čisto sami na tem svetu). In obišči mojo trgovino. Tudi tukaj bom vesela, če zanjo poveš še prijatelju/ici 😉

 

 

 

 

3 comments

  1. Suuper objava Anita! In krasni nasveti! Mislim, da se bom kar držala vseh! In ni vazno, ce ni “prava” služba, zame je prava in ustvarjam in delam s srcem, kar je vredno dosti vec, kot pa vsakodnevno monotono 8-urno delo! Ceprav vcasih ko reees padem not, delam tudi 12ur.. ampak ce se ob tem pocutim super in živo je to se dodatno placilo ❤️ Tako daa jaz se v vsem strinjam s tabo. Neverjetno delle si Anitka ❤️

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja